Eindelijk was het zover! Na 2x eerder uitstel wegens regen werd onze eerste rit een feit. Niet dat wij als stoere motorrijders bang zijn voor een spatje regen, vergis u niet, wij zijn zéker niet voor een kleintje vervaard… Maar we hebben gewoon een hekel aan poetsen! Dus als de keuze er is voor een droge dag dan pakken we die gewoon.

Na de inzegening door de NVOC voorzitter Robert, een kop koffie en een sapje (geen alcohol met de motor) begonnen we aan de rit naar Xativa. Een kleine 100 kilometer voor de boeg met totaal 7 rijders, nét een goed aantal. We hebben alléén ‘binnenwegen genomen’ en geen autopistas omdat elke motorrijder meer van bochten houd dan rechtuit rijden! Elke bocht is immers een uitdaging.

Na een stop voor koffie in Pego nog een heel klein uurtje naar Xativa. Een mooie oude stad die ooit zelfs 2 pausen heeft voortgebracht, maar dit terzijde. De lunch was buiten op het terras van het kasteel in het zonnetje zeer aangenaam. Géén culinair hoogstandje maar een prima 3 gangen lunch. één onzer leden stelde wat vragen aan de ‘camarero’ over enig verdacht vlees op de paella. We hebben de varkenspoot en de bloedworst maar laten liggen.

Het weer werd steeds beter en zelfs wat warm tijdens de terugrit. Precies zoals de weerapps het hadden voorspeld. Terug ook weer binnendoor wegen genomen en het tempo was voor iedereen prima. Niet jakkeren maar alle rijders de gelegenheid geven om ook nog te genieten van de mooie groene omgeving. Als je in een groep rijdt is het belangrijk dat iedereen zich daar veilig & comfortabel bij voelt. Het leukste is naast het rijden ook het uitwisselen van motor ervaringen tijdens de lunch. U kunt zich vast wel voorstellen dat zo’n beetje alles gaat over avonturen op twee wielen. Meer wielen heb je volgens ons eigenlijk niet nodig…

De volgende rit wordt gepland op woensdag 1 juni en de rijder die deze gaat uitzetten heeft zich al gemeld. Opgeven kan door middel van de groepsapp.

Reinier Speets