De jaarlijkse bridgereis van onze club, zoals gewoonlijk door Els en Paul georganiseerd en geleid door Leny, vertrok op 9 april met eigen vervoer richting onze bestemming Mojácar, ongeveer 300 km vanaf Moraira. Zo’n veertig personen gingen op maandagmorgen (enkelen reeds eerder) op weg naar dit alleraardigste bergplaatsje met een prachtig casco antiguo en een op één kilometer afstand gelegen strandgedeelte, alwaar het bridge-gebeuren zich in de plaatselijke Parador afspeelde.

Het aan de boulevard gelegen hotel is ruim van opzet met mooie kamers, goed personeel en ruime parkeergelegenheid. De bridge-drives werden gespeeld in een ruime zaal met bar die speciaal voor ons als bridgers was gereserveerd. Naar onze overtuiging heeft deze zaal veel bijgedragen aan de goede stemming onder de deelnemers. Ook de locatie en de kwaliteit van het dagelijkse ontbijt en vooral het zonnige terras ernaast zorgden voor de juiste sfeer.

Er was volop de gelegenheid om de dagen naar eigen inzicht in te vullen met als enige opdracht: zorg dat je op tijd weer terug bent! Tot opluchting van de leiding ging dat elke dag weer goed.

Uiteindelijk zijn de vier bridge-drives zonder noemenswaardige complicaties verlopen. Echter met één uitzondering. Ondanks het dringende verzoek van Leny is er op één van de avonden toch met elf punten geopend, met als gevolg dat dit bij de rest van de spelrondes tot rondpassen leidde. De overtreders, waarvan de namen bij de redacteurs bekend zijn, zouden toch beter moeten weten!

Op de eerste en de laatste avond stond een gezamenlijk diner op het programma. De gemaakte keuzes uit het menu bleken niet altijd aan de gestelde verwachtingen te voldoen, maar afgaande op de steeds beter wordende stemming en het stijgende geluidsniveau bleken deze avonden toch een succes te zijn geweest.

Op de laatste avond werden Leny, Els en Paul nog even in het zonnetje gezet en werd hen met volledige instemming een verrassing aangeboden.

Volgend jaar gaan we weer op stap. Dat wordt dan de tiende en laatste maal door Els en Paul georganiseerd. We zullen zien! Veel aanstormend jong talent zien we niet.

Els en Paul, bedankt voor deze geslaagde bridgereis. Wie zoiets organiseert met een budgettair overschot van acht euro heeft het uitstekend gedaan en daarmee: BASTA!!!

Trees en Hans