De bovenstaande foto is van de winnaars: de equipe van Pieter IJfs (25 punten).

Zjj ontvangen de 1e prijs, de wisselbeker en het verzoek om de volgende Bloesemtocht te organiseren. De 2e prijs was voor de equipe Moederesheim (21 punten) en de poedelprijs ging naar het echtpaar Bosboom (7 punten).


Wat vonden de deelnemers ervan?

Een unieke ervaring; niet alleen de bloei van – onder andere – de amandelbomen, nog net niet voorbij het hoogtepunt, maar ook het afwisselende en vaak ruige landschap. De wegen waren goed begaanbaar – soms van verrassend goede kwaliteit voor Spaanse begrippen – en de aanwijzingen helder. Leuke, speelse vragen waarvan de interpretatie soms tot pittige onderlinge discussies leidde. We hebben genoten.

Groet,

Joke en Ron Timmer


In tegenstelling tot sommige voorgaande jaren waren dit jaar alle omstandigheden perfect voor een schitterende bloesemtocht: zowat alle amandelbomen op de route stonden in volle bloei en het was half bewolkt. Scheen de zon, dan had je een weids uitzicht op spectaculaire vergezichten, kwam er een wolk voor dan kwamen de vele kleurnuances van de bloesem prachtig tot hun recht. Beter kon je het niet hebben…

De route ging veelal over bekend terrein, maar de commissie had toch nog een weggetje weten te vinden dat voor de meeste deelnemers nieuw was, met geel-bruine overhangende rotspartijen boven wit-roze bloesemterrassen, omzoomd door ruige oerbegroeiing: kon het nóg mooier?

Omdat ik van een rustige maaltijd in klein gezelschap houd en het adagium ken „You’ll Never Wok Alone” heb ik de wok-maaltijd (met 100 deelnemers?) maar overgeslagen. Al met al: zeer geslaagd en hulde aan de commissie!

Erik en Jaqueline Hulleman