Op de vroege zondagochtend van 3 oktober, stond een twintigtal enthousiaste bergstappers te wachten op de dingen die komen zouden.

Nadat iedereen een plekje in een auto gevonden had, begonnen we aan de reis naar het berggebied tussen Castell de Castells en Taberna, waar de wandeling zou zijn.

Langs een zijweg van de CV 752 werden de auto’s geparkeerd en het vizier gericht op

ELS ARCS D’ ATANÇOS.

In het prachtige berggebied liggen twee enorme stenen “poorten” en een soort “hol”, zoals verteld wordt, drie miljoen jaar geleden ontstaan.

Dit immense natuurverschijnsel werd bereikt na een wandeling van ongeveer een uur over een bergpad. Het pad was niet al te moeilijk, maar een pittige klim over de rotsen zorgde voor heel wat zweetdruppeltjes.

We hebben ruimschoots kunnen genieten van Els Arcs en van het uitzicht over het fantastische berglandschap, tot het tijd werd om verder te stappen. We moesten eerst een eind omhoog over een smal paadje om weer op een grindweg te komen, die ons in nog een uur weer naar de auto’s voerde. Onderweg waren er veel mooie vlinders te zien, en ook een roofvogel, die boven ons hoofd in het zonlicht zweefde.

 

Een mooie wandeling, een fijne dag!

Bedankt Cora en Jan,

Annemiek Muus