Een nieuw jaar!! Een nieuwe start voor de bergstappers, en dat was te merken.

Het was overduidelijk het goede voornemen van heel veel clubleden om mee te wandelen met de bergstappers want wat was het druk. Maarliefst 54 wandelaars trokken de stoute bergschoenen aan. Wow!! een beter begin van het nieuwe jaar kunnen de organisatoren zich niet wensen. We vertrokken richting Gata de Gorgos om daar te starten met de wandeling. Het woord ‘wandeling’ is in dit geval niet helemaal juist want het was een behoorlijke klim.

Ergens halverwege bedacht ik dat ik misschien toch beter thuis had kunnen blijven. Waar ben ik aan begonnen!!! Maar ik heb geleerd om op tijd even stilstaand te genieten van het prachtige uitzicht (heerlijk, rust) Happie, slokkie, (moest van Cora) en weer verder. Eenmaal op het hoogste punt ben ik ZO BLIJ!!!! De beloning is een prachtig mooi uitzicht. Daar doe je het voor.

Na weer een happie, slokkie moment beginnen we gelaafd en uitgerust aan de afdaling. Die was verrassend. Smalle paadjes door bos-achtig gebiedje, weg glibberen op de kleine rolsteentjes en zelfs een geplaveid stuk weg. Het was fantastisch om met zoveel wandelaars te genieten van deze prachtige wandeling in het heerlijke Spaanse zonnetje. Het was een mooie, goed en strak geplande, gezellige wandeling. Na afloop zijn we met een grote groep gaan eten in restaurant Ca Emilio in Benissa. Daar konden we genieten van heerlijke tapas en vooral van het goede leven.

Nu ben ik zo benieuwd of al die goede voornemens volgende maand nog gelden.

Is de groep weer zo groot of…

Iedereen een gezond en sportief 2016 gewenst en hopelijk tot volgende maand.

Elly Smit