Zaterdag 7 maart zou volgens de voorspelling een stormachtige dag worden. We verzamelden in Teulada goed ingepakt tegen kou en wind. Maar nadat we naar Gata de Gorgos waren gereden en begonnen aan de wandeling ging er steeds meer uit, want de zon hier is zo warm!

We werden door Irene af en toe geattendeerd op mooie uitzichten, want Irene kende de route en wij volgden, intensief pratend met onze mede-wandelaars. De gesprekken gingen over van alles, ook over de actualiteit rond het coronavirus. De route was mooi, de paden bestonden uit losse stenen, we stegen en daalden en wandelden zomaar een mooi bospad in. Na enige tijd liep dit pad dood en moesten we terug, de markeringssteen was verschoven… We vonden het niet erg en vervolgden onze gesprekken. We hielden pauze bij een gat in de grond met een hek ervoor, was dit een gevangenis geweest?

Na de pauze liepen we in zomershirts, zo warm was het. We kwamen uit in een droge rivierbedding, en de parkeerplaats was niet ver meer. De meesten gingen gezellig mee lunchen, maar wij sloegen deze keer over. Wat is het toch genieten hier, met zoveel keus aan bergwandelingen!