Zaterdag 6 Oktober. Opening van het wandelseizoen. Vanaf half tien verzamelen.

Tegen tien uur stonden 18 enthousiaste bergstappers en 2 honden te trappelen van ongeduld om een berg te gaan bestijgen. Eerst in de auto naar El Portet vanwaar wij via de „Gouden Bocht “ naar boven wandelden, Eerste stukje was makkelijk, over de weg, aan het einde van die weg, Puerto de Alcudia, is een pad dat naar het plateau boven op de berg voert, daar bevindt zich  de Torre Viglia Cap d’Or.

Vanaf de boulevard van El Portet kan je de oude toren zien en eenmaal daarboven aangeland word je beloond met een spectaculair uitzicht over de zee, Moraira  en de verdere kustlijn naar het zuiden en aan de andere kant ook naar Jávea en het noorden.  Het was iets te heiig aan de horizon om ook Ibiza te kunnen zien.  Ideale plek voor een Picnic terwijl je geniet van de vergezichten.
Goed dat we redelijk bijtijds  aan onze tocht naar boven begonnen waren, we hadden daardoor het pad voor onszelf. Op de terugweg kwamen we heel wat mensen tegen die toen nog naar boven gingen, het was al behoorlijk warm aan het worden  en ik was blij dat we naar beneden gingen om heerlijk in het zonnetje op de boulevard bij el Portet te gaan zitten met een kopje koffie. Een deel van de stappers is daarna nog gezellig met elkaar gaan eten.

De eerste wandeling van het seizoen was niet super moeilijk en ook niet erg lang maar wel erg leuk.  Flink klauteren, dat wel.   Maar iedereen had toch adem genoeg voor een gezellige kwebbel tijdens het stijgen. Heel goed te doen dus voor een ieder die eens naar de top wil gaan, hoe vaak bent u niet op de boulevard of het strand geweest en hebt u nieuwsgierig naar boven gekeken en gedacht: ik moet daar toch eens naar toe …. nou trek de stoute, stevige schoenen aan en durf eens naar boven te klimmen, goed te doen met misschien een stok voor een extra steuntje. U wordt boven gekomen echt blij van dat prachtige uitzicht.

Onderweg, halverwege de berg bevindt zich ook een grot, Cova de la Sendra, nu nog niet toegankelijk voor het publiek maar de gemeente heeft plannen om de grot open te stellen .   Frans vertelde dat waar nu nog een hek staat zich daarachter grote  “ zalen “ bevinden.  Cora vertelde over  archeologische vondsten,  diep in de grot die duiden op een  eerdere aanwezigheid van Neanderthalers, héél lang geleden.

De gemeente heeft plannen om een “museum van de zee “ in te richten, ongetwijfeld zullen daar  dan vast de vondsten  getoond worden. Elke maand organiseren de hoofd-bergstappers, Frans, Cora en Harm een  leuke wandeling  met na afloop een gezellig etentje. Schroom niet en ga mee, het is zeer de moeite waard om de omgeving te verkennen met een leuke groep wandelaars.  Ik kan het van harte aanbevelen, graag tot een volgende keer.

Marleen met Coco