In de praktijk komen klachten in rug het meest voor. Dit kan gepaard gaan met uitstralende pijn in een of bijder benen Deze uitstralende pijnen worden veroorzaakt door irritatie of beschadiging van de zenuw. Dit ontstaat als er op de zenuw langdurig druk staat, zoals bij een hernia of als een wervel tegen de zenuw duwt. Vaak is de betreffende zenuw al langere tijd bekneld en worden de symptomen zoals pijn, tintelingen, doofheid en minder kracht veroorzaakt door de wisselwerking van de signalen tussen de hersenen en het desbetreffende lichaamsdeel niet goed doorkomen. De zenuw doet dus makkelijk gezegd zijn werk niet naar behoren. Het is te vergelijken met een elektriciteitsdraad waarvan de omhulsel is beschadigd en af en toe kortsluiting maakt. Mensen klagen over pijn in de benen tijdens lopen, tintelingen bij zitten, pijn in de bil uitstralend naar de knie en zelfs helemaal tot in de voet(en).

Dit probleem kan worden opgelost door de oorzaak van de inklemming van deze zenuw weg te nemen, dus de druk op de zenuw weg te nemen. De zenuw kan in verschillende plaatsen bekneld zijn; in de wervelkolom, in het bekken en in de bilregio. Het is van essentieel belang de werkelijke plek van beknelling vast te stellen. Vaak wordt te snel de schuld gegeven aan uitstulpingen/hernia’s van de tussen-wervelschijven in de wervelkolom en wordt de verkeerde behandelmethode gestart. Meer dan eens ligt de oorzaak net buiten de wervelkolom, zoals inklemming van de Ischiaszenuw in het bekken. Deze zenuwinklemming geeft uitstraling in het been meestal tot aan de knie met pijn in de bil. De aandoening wordt veelvuldig foutief gediagnosticeerd als zijnde een hernia.

Wij merken in de praktijk dat mensen te lang met dit soort klachten rondlopen, soms jaren, voordat de juiste diagnose wordt gemaakt. Onze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. Door middel van Chiropractische technieken als manipulaties, mobilisaties, spiertechnieken en aanpassingen in de houding kan de druk van de betreffende zenuw worden verwijderd. Wel moet daarna de zenuw herstellen. De zenuw is na inklemming beschadigd en zal in zijn geheel moet herstellen na het wegnemen van de oorzaak van de druk. Dit is een langzaam proces en dit betekent dus, dat na het wegnemen van de oorzaak van de uitstralende problemen, het enige tijd duurt voordat de zenuw zijn werk weer volledig en zonder pijn doet. Dit proces kan wel worden versneld door het nemen van vitamine B. Verder is er GEEN andere therapievorm die een ingeklemde zenuw vrij kan maken.

In onze kliniek combineren wij Chiropractie, houdingsoefeningen en het nemen van voedingssupplementen om dit soort problemen met groot succes te verhelpen. Indien nodig maken we gebruik van röntgen en MRI onderzoek om onze diagnose te ondersteunen.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950