Dit jaar is het de zesde keer dat wij een stadswandeling voor de club organiseren. Na Benissa (2x), Jávea, Calpe en Villa Joyosa is het nu Teulada.  Vrijwel iedereen is bekend met de Avenida del Mediterráneo, de grote doorgaande weg, maar met het oude centrum toch beduidend minder.

Teulada is een oude plaats.  Al zo’n 20.000 jaar geleden vestigden zich hier mensen.  Het huidige Teulada bestaat ruim 600 jaar en heeft nog een oude kern die door de eeuwen heen goed is bijgehouden. Een aantal Valenciaanse kenmerken zijn hier nog terug te vinden.

Hoewel deze wandeling de vorm van een “speurtocht” heeft gaat zeker niemand verdwalen.  De voor ons belangrijke, achterliggende gedachte blijft om U door de route en de vragen op van alles te attenderen en U zo met “nieuwe” ogen te laten kijken naar weer een ander stukje van onze omgeving.  Wij hopen dat opnieuw veel mensen er plezier aan gaan beleven.  Wij hebben hem met groot genoegen in elkaar gezet !

De Teuladawandeling is op woensdag – marktdag –  13 juni en we verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats van het Cementeri van Teulada. Er is genoeg tijd onderweg om een terrasje te pikken en zoals altijd sluiten we af met een maaltijd: een drie gangen menu,  pan con alioli  en uiteraard inclusief wijn.  Inschrijven bij de gastvrouwen voor 15 €  en 4 € voor alleen de speurtocht.

Marianne, Louk, Cora