KUNSTENAARSCOLLECTIEF CALL5 PRESENTEERT

TENTOONSTELLING Through D.E.O. – Through Dutch Eyes Only
7 oktober 2016 – 8 januari 2017

Locatie museo Casa Orduña, Guadalest, Spanje
El Castell de Guadalest, provincie Alicante, Costa Blanca, Spanje

De tentoonstelling Through D.E.O. van kunstenaarscollectief CALL5 geeft een krachtig beeld van de Mediterrane sfeer van Spanje.

De vier individuele artiesten van CALL5 lieten zich inspireren door het ruige berglandschap en de cultuur van Spanje in het algemeen en de regio rond Guadalest in het bijzonder.

De tentoonstelling bestaat uit schilderkunst, fotografie, video en installatie-sculptuur.

 

Kunstenaarsgroep CALL5 is in 2015 ontstaan na toevallige, inspirerende ontmoetingen in de Spaanse binnenlanden.

Elly van den Hout
Creatie is als een ademtocht. Een inademing, een stilte en vanzelf een
uitademing, met opnieuw een stilte. In deze beweging van ademhaling wordt het natuurlijke proces zichtbaar van de cyclus.
Van den Hout toont in Guadalest werk dat is ontstaan uit onderzoek naar licht en kleur in deze Spaanse regio. Dat resulteerde in een serie van tweedimensionale abstracte en sferische schilderijen en video-installaties.
www.ellyvandenhout.nl

Simone Houtman
Het werk van Houtman heeft een sfeer van afwachten in een lichte spanning. Er is iets gaande, er zal iets gaan gebeuren, maar wat dat is, dat is voelbaar, niet zichtbaar. Houtman tekende en schilderde typisch Spaanse interieurs en landschappen met hun eigen cultuur.
www.simonehoutman.nl

Rob Meijer
Meijer tracht de werkelijkheid van de omgeving te vatten, een omgeving die haar karakter kreeg door haar geschiedenis, verhalen en betekenis. Hij vertaalt realistische beelden in abstracties waardoor ze afstand nemen van hun oorsprong. In vorm echter en speciaal in kleur en licht blijven ze refereren aan hun ontstaan.
www.robmeijer.org

Hetty van Oordt
De onderhuidse beweegredenen voor het handelen van de mens, bieden Van Oordt grond voor een voortdurende zoektocht. Is het mogelijk de achterkant van de voorgezette façades te verbeelden? Verblijf in de regio rond Guadalest en in Spanje in het algemeen leidden tot vertaling – in diverse disciplines – van veranderingsprocessen zoals zij die herkent in dit Mediterrane land.
www.hettyvanoordt.nl