Een veel voorkomende klacht die vaak wordt gezien in de praktijk is een pijn die in de bilregio zit. Deze pijn straalt dan vaak uit net boven de bil, heup en de lies. Het kan ook zo zijn, dat er pijn of tintelingen het been in gaan. Vaak is het opstaan vanuit een stoel lastig en pijnlijk en de trap omhoog lopen geeft een beklemmend gevoel in de lies.

Veelvuldig wordt gedacht dat er sprake is van de heup of artritis. Echter ligt daar met deze combinatie van symptomen bijna nooit de oorzaak van deze klachten. Na grondig onderzoek blijkt meer dan vaak dat er sprake is van een bekkenverwringing die een overbelasting van de bekkengewrichten (SI gewricht) tot gevolg heeft. Omdat de heup zijn gewricht maakt met een bekkenhelft, komt het heupgewricht in een verdraaide toestand te staan. De pijn aan de bil wordt dan veroorzaakt door een constante irritatie van het bekkengewricht, het sacro-illiacaalgewricht met de hierbij behorende spierspasmes in de bilpartij. Door de standsverandering is de afstand tussen bekken en knie vergroot en trekt deze spier aan het gewrichtskapsel en geeft nog meer druk op de slijmbeurs in de heup waardoor liggen op die zijde vaak onmogelijk is en draaien in bed pijnlijk kan zijn in de lies. Als gevolg van al deze dwangstanden kan ook instabiliteit ontstaan en zakken mensen met deze klacht vaak door hun been. Daarbij kan er ook sprake zijn van irritatie van de ischias-zenuw die een tinteling of diepe pijn geeft in het gehele been.

Deze klacht is dus een complexe aandoening met vele biomechanische verbindingen die elkaar beïnvloeden en een uitgebreid klachtenbeeld veroorzaken. U begrijpt dat een nauwkeurige diagnose essentieel is om deze klacht goed te kunnen behandelen. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van deze klacht. Uw chiropractor Jason Gast gebruikt chiropractie, maar ook technieken uit de sport-fysiotherapie en revalidatie om deze klachten te verhelpen. Hierdoor krijgt u een unieke behandelingscombinatie die eigenlijk alleen in onze kliniek wordt toegepast.

Helaas is chiropractie in Spanje een niet-beschermd beroep en mag iedereen zich chiropractor noemen. Veelvuldig zeggen patiënten dat ze al bij een chiropractor zijn geweest, waarna blijkt dat dit een therapeut is die zichzelf uitgeeft als chiropractor.

Check dus altijd of een chiropractor aangesloten is bij de Spaanse chiropractie associatie op www.quiropractica-aeq.com .Ook als u al bij een geregistreerde chiropractor bent geweest is het waard onze kliniek eens te bezoeken. Zoals eerder gezegd is onze aanpak van behandelen uniek en zeer succesvol omdat wij onze patiënten intensief en specifiek behandelen. Wij hebben ons inmiddels gespecialiseerd in het behandelen van bovenstaande klacht en helpen elke dag veel mensen van deze klacht af.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950