De intelligente twintiger Alice Bloemberg verhuist naar Amsterdam om het daar te maken in het bankwezen op de Zuidas. In cijfers is ze een kei; ondanks haar korte carrière springt ze er op dat gebied al snel bovenuit.

Ze mist echter de glasharde mentaliteit die zo sterk heerst op de Zuidas. Alice is integer, sociaal wat onhandig en goudeerlijk, drie eigenschappen die niet bepaald goed bij haar werk van pas komen. Om succesvol te worden moet ze zich behoorlijk aanpassen, maar de vraag is of ze dat wel wil. Ook de relatie van Alice staat steeds meer onder druk vanwege haar werk.

Dit is het thrillerdebuut van de auteur, die eerder werkzaam was als scenarist en producent van verschillende films, toneelstukken en tv-series. De roman is verfrissend en beschrijft een milieu dat nog niet vaak centraal heeft gestaan in soortgelijke verhalen. Het boek komt wat langzaam op gang, maar ontpopt zich als een redelijk spannend verhaal met interessante personages. Het is al bevestigd dat de roman verfilmd wordt door regisseur Paula van der Oest.