Wat mogen wij ons als NVOC gelukkig prijzen met dergelijke talenten in onze club. Voor de tweede maal dit seizoen werden wij getrakteerd op een geweldige muzikale middag, ons bezorgd door zeven (helaas ontbrak één van de zangeressen) super getalenteerde (semi-) professionele muzikanten, samen onder de naam Just Us.

Je voelt je een ‘recycled’ tiener of twintiger als je, met die nieuwe heupen of knieën, de meest gekke capriolen op de dansvloer probeert uit te halen welke je nog zo herinnert uit ‘de tijd van toen’. Dat het niet altijd meer even soepel gaat, dat buikjes in de weg zitten, de benen strammer zijn, het zweet sneller langs de groeven van het gezicht loopt, raakt ondergesneeuwd bij het plezier van het meezingen met de teksten van weleer.

De opzwepende muziek, met mooie gitaarsolo’s van de bandleider, afgewisseld door solo’s en fraai blues mondharmonica spel van een ander bandlid, vulde het gebouw tot in alle uithoeken. De act van de leadzanger en de meeslepende teksten waren een lust voor oog en oor. Aan het elan van de drummer lag het niet, dat niet alle voetjes de vloer opgingen. De bijdrage van de vrouwelijke gitarist was uiteraard onmisbaar en leverde een mooie klankmix op met de bassist, die ons middenrif liet vibreren. De kers op de slagroom was de vocaliste, die deze keer alléén haar ‘mannetje’ stond. Zij raakte met haar innemende glimlach en warme stem een gevoelige snaar bij het publiek, zowel op als naast de dansvloer.

Wat een geweldige middag en wat een fantastische band. Dank Just Us!

Lydia la Rivière Zijdel