Let op ipv de tweede dinsdag van de maand is de filmavond de eerste dinsdag van de maand; op dinsdag 18 april is de documentaire avond.

De film the IDOL (eind 2016) is in een tijd waarin vele talentenjachten op TV een hype zijn, een aardige bijdrage aan dit fenomeen. Niet alleen omdat dit waargebeurde verhaal in deze film, de weg laat zien van deze jonge talenten en in dit geval een blik werpt op dit programma in het midden oosten en met name voor een deelnemer uit de Gazastrook.

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht ‘Arab Idol’, waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied ‘Ali al-Keffiyeh’ en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina.

Voor meer achtergrond informatie kijk ook op http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2082760-the-idol-symbool-van-hoop-voor-gaza.html

 

 

Duur: 97 minuten

Trailer: