Hiermee komt de documentaire avond op dinsdag 18 april te vervallen!

Dit wordt de laatste filmavond van dit seizoen en tevens de laatste die Guusje en ik voor jullie organiseren. Gelukkig gaan de filmavonden in het nieuwe seizoen wel door en dan worden die georganiseerd door Frank Hoeks. FANTASTISCH FRANK!

De film van vanavond houdt het midden tussen een documentaire en een film getiteld Er is wieder da (eind 2016).

Wat als Hitler vandaag de dag weer op zou duiken? In deze bizarre komedie gebeurt het ondenkbare wanneer Adolf Hitler zeventig jaar na zijn vermeende dood wakker wordt naast zijn voormalige bunker, nu ergens in een Berlijnse woonwijk.

De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Verrassend genoeg begint Hitler een nieuwe carrière op TV en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien. Ook al is hij wel degelijk de echte en is er niets veranderd aan zijn ideeën. Zou hij weer net zo invloedrijk kunnen worden als vroeger?

Deze veelbesproken maatschappijkritische film zet aan tot nadenken. Het is een film gecombineerd met stukken uit documentaires, nieuws items en opinie programma’s.
Wij houden ook nog één keer een tombola vanavond om de laatste mooie films te verloten!
Duur: 115 minuten

Lydia & Guusje la Rivière Zijdel