“España, un mundo por descubrir”

Peter had het in de vorige nieuwsbrief al verklapt,  we gaan over enkele maanden weer een mooie reis maken.  In vorige jaren hebben we achtereenvolgens Madrid, Granada, Extremadura, Sevilla en Córdoba in Andalucia bezocht, dus nu is het de beurt aan noordelijker streken.

Bijgaand de beschrijving van onze volgende ontdekkingsreis, door Castillë en Leon.


N V O C    C L U B R E I S   2018

Maandag 23 april t/m zaterdag 28 april

6 daagse busreis naar SALAMANCA, ZAMORA en VALLADOLID  

Steden met een rijke historie en cultuur, met mooie pleinen en gezellige terrasjes


R E I S B E S C H R IJ V I N G

1ste dag:  Moraira – SALAMANCA

Vanaf Moraira rijden wij over de autovias naar SALAMANCA. Onderweg maken we koffiestops en een lunchstop. Rond 17.00 uur hopen we in het centrum van Salamanca te arriveren bij het EXE**** hotel  waar we de komende drie nachten zullen logeren.

 

2de dag:  SALAMANCA

‘s Morgens na het ontbijt staat de bus voor ons klaar voor een rondrit door Salamanca. Salamanca herbergt de oudste universiteit van Spanje, gesticht in 1218, ze was de eerste in Europa die de titel universiteit kreeg.

In 1988 is de stad opgenomen in de lijst van Werelderfgoed van de Unesco, door zijn belangrijk architectonisch patrimonium waaronder zijn twee kathedralen, de Catedral Vieja en de 16e eeuwse Catedral Nueva, het “Casa de las Conchas”, de sfeervolle Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Spanje, Casa Lis, het Art-nouveau&Art-deco museum en de Escuelas Mayores de la Universidad.  De stad heeft ook wel als bijnaam “Gouden stad” door zijn schitterende architectuur van glimmende zandsteen. In 2002 was de stad zelfs “Culturele hoofdstad van Europa”.

 

3de dag:  Bezoek aan ZAMORA, of u blijft in Salamanca, de keuze is aan U!

Zamora is een oude vestingstad, strategisch gelegen aan de Río Duero en is in het verleden veroverd en bewoond door Romeinen, Arabieren en Christenen. Bovendien wordt de stad beschouwd als het “museum van de Romaanse bouwkunst’ , uit de 12e en 13e eeuw, een periode van grote bloei, zijn talrijke kerken en gebouwen bewaard gebleven. Het kerkelijk museum is alleen al een bezoek waard vanwege de mooie Vlaamse wandtapijten.

 

4de dag:  Vertrek vanuit Salamanca naar VALLADOLID, de stad die tijdens Karel V hoofdstad van Spanje was. Onderweg is er weer een keuzemogelijkheid:  een bezoek aan het historische plaatsje Tordesillas, waar u tevens kunt lunchen. Voor de wijnliefhebbers onder u bestaat de mogelijkheid om in het nabijgelegen plaatsje Rueda de bodega Yllera te bezoeken, met zijn Labyrint “El hilo de Ariadne” , dat zich in ondergrondse gewelven op 20 meter diepte bevindt. Na de wijnproeverij is de lunch in deze gewelven een unieke ervaring!

Na het middageten is het nog een half uurtje rijden naar Valladolid.  Rond 17.00 uur arriveren we bij het Silken Juan de Austria**** hotel in het centrum waar wij de komende twee nachten logeren.

 

5de dag:  VALLADOLID

Ook deze ochtend staat na het ontbijt de bus voor ons klaar om een rondrit door de stad te maken.

Valladolid, geboorteplaats van  koning Philips II,  is een stad met een rijke historie. Het centrum bevat vele bezienswaardigheden en monumenten zoals de nooit afgebouwde kathedraal, kerken en prachtige “palacetes”(herenhuizen). Daarnaast is er net als in Salamanca een groot aanbod van musea voor de cultuurliefhebber, maar ook chique winkels voor de shopper. Kortom: Valladolid is nog niet zo  bekend, maar heeft veel te bieden.

 

6de dag: Valladolid  – MORAIRA

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Moraira. Onderweg maken we verschillende koffiestops en een lunchstop.


 

In samenwerking met FD Travelgroup  kan deze 6-daagse busreis aangeboden worden op basis van logies en ontbijt voor € 395,- p/persoon of op basis van half pension in het hotel (niet in locale restaurants) voor € 465,- p/persoon. Toeslag 1-pers. Kamer € 150,-.

Optioneel bezoek aan de Bodega, incl. lunch: € 32,- (Visita + degustación + menú tradicional).

We reizen met een bus van Ultramar (TUIgroep) en logeren vijf nachten in vier sterren hotels. Tevens is er tijdens de gehele reis ervaren Nederlandse reisleiding  van De Jong Intra vakanties aanwezig.

Betalingsvoorwaarden:

€ 100,- aanbetaling bij reservering op donderdagmiddag (17.30-19.00 uur) in het clubgebouw bij Monique Croughs of d.m.v. een e-mail naar nvoc.clubreis@gmail.com  U ontvangt dan per omgaande een mail met de bankgegevens voor de overboeking. De restbetaling dient voor 23 maart 2018 voldaan te zijn.

 

NVOC Clubreis

Monique Croughs