Motorvoertuig van Nederlandse topbiljarter in beslaggenomen in verband met verdenking van contacten terzake mogelijke Matchfixing

Het weekend was een prima onderbreking voor deze topsporters, die nog 3 weken alles uit hun keu moeten persen.

Maandagochtend jl. werd de organisatie in Moraira opgeschrikt toen in de vroege ochtenduren het motorvoertuig van de Nederlander Coos Masseé door de technische opsporingsdienst van de Spaanse Controle Dienst op Weddenschappen in beslag werd genomen en naar Gandia voor een nader onderzoek werd overgebracht. De Dienst was geïnformeerd dat in een eventuele dubbele bodem van het voertuig geheime en vervalste wedformulieren, waren verstopt. Masseé werd voor een kort verhoor op het bureau van de Guardia Civiels in Moraira ontboden. Na enige uren is hij na verhoor heen gestuurd. Het toernooi zal door deze interruptie geen hinder ondervinden.  Masseé verklaarde aan onze verslaggever dat het vermoeden bestond dat hij in nauw contact stond met een van de beruchtste Matchfixingdealers FvS, die zich vermoedelijk ter voorbereiding van een grote slag bij het lopende Biljarttoernooi Moraira en zich waarschijnlijk op dit moment nog in Frankrijk ophoudt. FVS is moeilijk te traceren daar hij regelmatig gebruik maakt van verschillende verblijfplaatsen en vele niet te traceren mailadressen. Bekend is dat hij gebruikt maakt van veel bookmakers uit China, Engeland en Nederland.  De wedstrijdleiding en de ambtenaren van de Spaanse Biljart Bond hebben naar zeggen geen indicatie gekregen dat er afgelopen weken uitslagen zouden zijn gemanipuleerd. Dinsdag en donderdag worden de wedstrijden voortgezet.

Op dinsdagochtend jl. werd gestart met de partij Theo Birdie, de plaatselijke speler, die zich tevens regelmatig bij de club de golf Ifach onderscheidt met zijn swingende ijzer 7. Hij moest het opnemen tegen Gerrit Diamond eveneens al jaren speler bij de plaatselijke NVOC en was ooit in het verleden een aankomend voetbaltalent uit het Tukkenland echter door andere omstandigheden nooit doorgebroken en Hans Doublé- Coulé, die vorige week zijn biljartpartner Dominante vroegtijdig door de v.v. Katwijk zag worden teruggeroepen. Het drietal speelden twee partijen die met veel overmacht door Gerrit Diamond werden gewonnen. Op de tweede tafel speelden de Wassenaarders De Pequé en Masseé tegen de vliegende Vlaming Vingerhoedt. Zij speelden drie partijen waarvan één keer de winst naar Masseé ging en tweemaal trok Vingerhoedt de partijen naar zich toe. Ondanks dat Masseé één partij won was het duidelijk zichtbaar dat hij niet zich zelf was tijdens deze partijen. De bechuldigingen dat hij in contact zou staan met FvS, berucht Matchfixing leider in Europa, zal hem dit tournooi zeker blijven achtervolgen. FvS is nog steeds niet gesignaleerd aan de Costa Blanca. Het vermoeden is dat de bookmaker  enige handlangers onder de vele aanwezigen hier in Moraira heeft lopen. De wedstrijdleiding is nog steeds van mening dat er geen verdachte uitslagen tijdens dit toernooi hebben voorgedaan. Overigens is wel vastgesteld dat de inzet bij de wedkantoren gigantisch hoog ligt. Van de illegale weddenschappen is momenteel nog geen inzicht.

De tweede toernooidag van afgelopen week gaf donderdag weer een volle arena. Velen hebben de wedstrijden op buitenschermen gevolgd. De parenwedstrijden gingen tussen Gerrit Diamond met Chris Vingerhoedt tegen Henkie De Piqué met Theo Birdie. Zij speelden twee partijen die met ruime winst werd afgesloten door Gerrit Diamond en Chris Vingerhoedt. Grote afwezige deze speeldag was prof drs Doublé-Coulé in verband met de militaire parade van “El dia de la Hispanidad” in Madrid. Coos Masseé deze dag vrij geloot speelde een oefenwedstrijd tegen een snel ingevlogen koppel, aankomende talenten, Frans El Caminante de Montaña en Louk El Montanero. Deze trainingspartij werd gewonnen door Frans El Caminante de Montaña. Door de overwinningen deze week heeft Gerrit Diamond de koppositie in dit toernooi. Bij de redactie kregen wij net het bericht dat de auto van Masseé vrijdag jl is vrijgegeven.  De bijzondere opsporingsdienst wilde geen uitsluitsel geven over aanwezigheid van illegale wedstrijdformulieren maar liet wel doorschemeren dat er monsters epo waren aangetroffen. Deze monsters zijn overgebracht naar het gerechtelijk laboratorium in Torledo. Hangende het onderzoek mag Masseé in het toernooi blijven.

Zaterdag jl waren ter ontspanning en inspanning enige biljarters van het toernooi actief bij de nvoc-golf op de Ifach. Onze reporter was aanwezig in verband met de uitreiking van de orkonde “Hole in One” aan superstar Leny Oudendijk, de rechter- en linker hand van de ons bekende biljarter Theo Birdie.  Perry van Glabbeek reikte deze mooie orkonde uit aan Leny. Zij sloeg op 9 september jl op hole 5 een “hole in one”. Namens de redactie van “KrijtUwTopje” Proficiat!!.  Afgelopen zaterdag namen, in een zeer aangename temperatuur, 49 golfers deel aan de wedstrijd, een overvolle bak met 13 flights. Mede door de strakke organisatie verliep de wedstrijd soepeltjes.  Compliment aan Esta Löchter, die als vanouds de middag weer volledig onder controle had. Winnaar deze middag werd Perry van Glabbeek. Ook werden deze middag 6 Birdies geslagen. Voor de volgers die dit lezen en geïnteresseerd zijn in deze fraaie sport, een hint, bezoek eens de schitterende website van de NVOC-Golf. – nvoc-golf.nl – Zonder meer een “Aanrader”. Deze week gaat de voorlaatste wedstrijd week van het biljarttoernooi Costa Blanca in. We zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen inzake Matchfixing, gemanipuleerd krijt, epo en het belangrijkste welke speler heeft de langste adem.

Vriendelijke groet,

Redactie

KrijtUwTopje