Beste leden,

De klassieke muziekavonden zijn terug! In ieder geval de maanden oktober en november.

Mijn naam is Rolf Dreijer, partner van Edwin Reijmers, en met veel plezier bied ik jullie beide avonden aan. De vorm is iets anders dan voorheen: vooral de sfeer die een bepaald stuk oproept staat centraal. Ik noem het “Classical Chill” en “Classical Energy”.

Op 31 oktober wil ik jullie, voor de pauze, kennis laten maken met beide vormen. De ontspanning komt onder andere van The Lark Ascending, van Vaughn Williams en de energie van een feestelijke Klezmer dans. Er staan meer spannende stukken op het programma, maar die verklap ik nog niet.

Na de pauze is er ruimte voor “Concerto” – het programmadeel met een volledig concert. Vanavond staat hierin de meester van de sferen centraal: Gustav Mahler! Uitgevoerd wordt zijn 4e symfonie. Een opname uit 1968 met het magisch trio: KCO, Bernard Haitink & Elly Ameling.

Het belooft in ieder geval een heerlijke avond te worden voor de liefhebbers, maar ook voor diegenen die graag kennis willen maken met de wereld van de klassieke muziek.

Jullie zijn gewend om de klassieke muziekavonden te beleven met beeldmateriaal. Ik werk liever met cd’s – gewoon lekker oogjes dicht, snaveltjes toe en genieten.

Tot 31 Oktober!

Rolf Dreijer