Op 26 april, de laatste zondag van de maand, was het weer zover: het koffiekletsende en kuierende clubje  kwam weer in actie. Eerst wat bijpraten in de bar, bestellingen geven aan onze immer klaarstaande Leny (waarvoor dank) en dan naar de briefing. Adriaan vertelde ons dat de tocht naar Jávea ging waar we halt hielden bij het nieuwe tuincentrum ´Art al camp´ (bezoekje dat voorheen angstvallig verzwegen werd)! Toni Mari heeft hier zijn kunstatelier. Mogelijk zegt die naam jullie weinig maar in Moraira en Teulada kom je overal zijn kunstwerken tegen. Denk maar aan de vele rotondes met vissen, dolfijnen, meeuwen .Op de kustweg, net buiten het centrum van Moraira, staat de naar de zee kijkende figuur met afgeschermde ogen alsof hij gans de einder staat af te speuren.

In zijn atelier konden we afgewerkte en onafgewerkte werken bewonderen uit plaatijzer die een verweerde indruk geven. Hij kwam ons begroeten en we konden even met hem wat praten. Nu is hij volop bezig met o.a. bloembakken en zitbanken te creëren die eerstdaags de Calle Catalayad in Moraira zullen verfraaien. Chris had hem ingefluisterd dat elke vrouw uit onze groep toch wel een plantje verdiende vanwege de naderende moederdag en daar had hij wel oren naar.

Met een plantje rijker begonnen we aan de wandeling. De tocht ging tussen honderden bloeiende  sinaasappelbomen. Niet alleen een streling voor het oog maar de honigachtige azahar-geur prikkelde onze reukzin. Met een engelbewaarder voorop en achteraan stapten we langs een gerstenveld met klaprozen. Dan weer door een doolhof van kleine paadjes, zelfs hurkend, bukkend waar we zelf het pad moesten zoeken tussen verwilderde sinaasappelbomen overwoekerd door kleefkruid waarvan de bitterzure sinaasappels vlug op de grond terechtkwamen.

En na wat zoeken raakten we uit de jungle tot bij de parkeerplaats. De inwendige mens werd voortreffelijk versterkt op het terras van het restaurant van de golfclub in Jávea. Het werd een gezellig onderonsje tussen Vlamingen en Nederlanders.

Dankzij de inspanning van Chris en Adriaan beleefden 41 clubleden weer een hele fijne dag. Waarvoor hartelijk dank.

Liliane