In mijn bericht van juli 2020 sprak ik de hoop uit dat we in oktober 2020 weer konden starten. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat het Corona-virus zich er veel moeilijker onder laat krijgen dan eerder werd aangenomen. Het leven zal, naar het zich laat aanzien, pas enigszins normaal worden indien iedereen gevaccineerd is. Dit kan zomaar pas het geval zijn in juni/juli 2021. Voor veel activiteiten en dus ook voor de oefensessies en optredens van Just Us, zal het dus nog wel even duren vóórdat deze hervat kunnen worden. Spijtig, maar het is niet anders.

Intussen blijven we het oude repertoire en de nieuwe nummers oefenen, ieder voor zich. Zodra het weer kan hopen we snel weer klaar te zijn om de optredens te hervatten. Ik denk dat er dan veel aanvragen zullen komen voor optredens om het einde van het Corona-tijdperk te vieren. Zelf popel ik om weer aan de slag te gaan met mijn mede-muzikanten. Ik weet dat de andere bandleden er net zo over denken. Het wordt dus nog even doorbijten tot het zover is. Gelukkig is er met het vaccin licht aan het einde van de tunnel.

Ik begreep dat het aantal besmettingen op dit moment toeneemt in Moraira. Of dit te maken heeft met de Britse variant van het virus dat veel besmettelijker lijkt, weet ik niet. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en dat we elkaar op niet al te lange termijn weer kunnen ontmoeten bij één van onze optredens.

Theo Tappen