De maand februari was er één van uitersten. Heftige negatieve reacties op de aangekondigde Avondklok met als gevolg vreselijke vernielingen en plunderingen van winkels en stenen gooien naar de politie. Gevolgd door hevige verontwaardiging in heel Nederland en spontane hulp van de bevolking van o.a. Eindhoven en Den Haag. Toepassen van snelrecht, hoge boetes en een gevangenisstraf maakte dat het gelukkig bij één weekend ellende bleef.

Dat de natuur ons steeds te hulp kwam met een week echt winterweer: sneeuwstormen, nachten vriezen en daarna stralende zon, maakte dat de gemoederen weer wat tot rust kwamen. Echter Nederland zou Nederland niet zijn als niet spontaan 17 miljoen experts zich op de Elfstedentocht en de Nederlandse schaatskampioenschappen zouden werpen. Er was 1 nuchtere Fries die zei: “ It net giet oan” en daarmee was de kous af en kon er op alle sloten en plassen naar hartenlust recreatief geschaatst worden. Werd er van vele hellingen gesleed en zag je mensen langlaufen in de bossen. Helaas duurde de ijspret slechts een week om het weekend daarna bijna in bikini op het strand te kunnen liggen; van min 10-20 werd het plus 10-20 graden. Kennelijk was deze temperatuur onze Viruswaarheid expert Willem Engel (vader had vroeger Camping Fort Oranje) naar het hoofd gestegen en spande hij de zoveelste recht zaak tegen de Staat aan. Dit keer betrof het de Avondklok.

Op 20 februari kopte “De Telegraaf”: “Van Cokebaas tot Virusjurist”, dit sloeg op jurist Jeroen Pols (5 jaar gevangenis en een strafblad op zijn naam) samen met Engel brein achter Viruswaarheid. Er volgde een hectische week voor het toch al zwaar overbelaste kabinet met als resultaat vonnis Staat teruggefloten en Avondklok blijft gehandhaafd.

Gelukkig ging de natuur haar gang, Corona of geen Corona en bleef het prachtige weer tijdens de Krokusvakantie van de basisscholen die na 1 of 2 weken open alweer de deuren konden sluiten voor een welverdiende vakantie of een Corona uitbrak.

Ook voor Reinier en mij was het weer oppassen toen dochter Suzanne (lerares basisschool) met schoonzoon Robert vrijdags weer vis kwamen eten aan een apart gedekte tafel. Tijdens de Krokusvakantie zou het weer wat meer relaxed worden, ware het niet dat Suzanne 2 x in haar vakantieweek naar de teststraat moest omdat 2 van haar leerlingen en een ouder besmet bleken. Op de woensdag van de 2de uitslag hebben we de Gasheater aangezet, een fles rode wijn geopend en tot half 8 buiten gezeten., gelukkig 2 x negatief. Op het moment dat ik dit stukje schrijf moeten er 30 gezinnen in Midden Beemster in quarantaine vanwege een uitbraak op een basisschool. Hoe zo slechts een wat ernstiger griepje meneer Thierry Baudet?

De verkiezingen zijn in mijn volgende epistel aan de beurt. Zoals ik al schreef boven dit stukje: “Never a dull moment”, ook niet voor de natuur die hard haar best doet zoals blijkt uit bijgevoegde foto’s van een veld vol krokussen.

Voor iedereen veel wandelplezier, heb vriend Harm Kroon gesproken en hem wat tips gegeven voor een paar niet al te moeilijke wandelingen. KKK vanuit Nederland.

Blijf gezond,

Irene Zwolsman