Bij het woord facelift denkt men bijna altijd aan een operatie. Tot voor 10 jaar geleden klopte dat ook wel. Echter de afgelopen jaren heeft de cosmetische geneeskunde een enorme vlucht genomen en is er heel veel mogelijk zonder operatie.

Botox (Botuline toxine), bij de meesten wel bekend, wordt zowel in de cosmetische geneeskunde als in de ¨gewone´ geneeskunde veel gebruikt. Fillers (ook wel injectables genoemd), middelen om plooien en lijnen op te vullen en volume terug te brengen in bepaalde delen van het gezicht, zijn wat minder bekend, maar worden steeds meer gebruikt. Bij de behandeling van het gehele gezicht wordt soms de term “liquid facelift” gebruikt, wat niet anders wil zeggen dan dat men meerdere regio’s in het gelaat in 1 keer behandeld. Een gefaseerde behandeling vind ik echter beter, ofwel geleidelijk opbouwen, op die manier zie je goed wat de behandeling met het gezicht doet en waar meer of minder volume nodig is. Geen enkele gezicht is immers gelijk dus geen enkele behandeling is hetzelfde!

Ieder gezicht is anders!

Een gezicht verandert in de loop der jaren, de hoeveelheid vet vermindert evenals de elasticiteit van de huid. Ook de schedel verandert van vorm, de kaken slinken iets, de oogkassen worden wat wijder.

Laten we het jukbeen als voorbeeld nemen. Er is een duidelijk verschil in ras. Slavische vrouwen hebben vaak mooie, hoge jukbeenderen, Aziatische vrouwen een meer rond gezicht en de West-Europese vrouw wat bollere wangen en minder volume op het jukbeen.

Het aanbrengen van volume op het jukbeen (Een jukbeen-augmentatie) geeft een aanzienlijke verbetering van de vorm van het gelaat en de vermoeide uitstraling verdwijnt. Ook de traangoten zijn een belangrijk onderdeel in het gezicht die op eenvoudige wijze minder diep en opvallend te maken zijn. Dit geeft direct een frissere uitstraling.

Een mooiere uitstraling, passend bij de leeftijd

Als de omgeving zegt: ´wat zie je er goed uit´ of ´ben je met vakantie geweest´, dan zijn de juiste accenten gelegd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is niet nodig om een onnatuurlijk uiterlijk te creëren, in tegendeel: het is juist niet de bedoeling dat men ziet dat er wat aan het gezicht is gedaan!

Helaas zie je te vaak een soort appelwangen, waarbij er teveel nadruk wordt gelegd op de jukbeenderen. Het is een soort beeldhouwen, je moet goed kijken naar een gezicht en daar volume aanbrengen waar dat nodig is. Het gaat er niet om dat iemand er 20 jaar jonger uitziet, maar dat je een mooie uitstraling hebt, passend bij de leeftijd.

Wilt u verdere informatie omtrent de mogelijkheden van een behandeling, laat u gratis adviseren!


U bent voor nadere informatie en/of behandeling van harte welkom in Clinica La Alegria.

Nora Hendriks / Peter Termohlen

Clinica La Alegria
Avda. de Valencia 17 – CALPE
Tel.:?96 583 13 36
www.la-alegria.es