Ineens realiseer je je dat het alweer bijna 30 november is en dat de kopij voor het decembernummer nodig moet worden ingeleverd, de laatste van het jaar 2015. Dus moet de penseelstreek even met spoed opgetekend worden.  Iedereen heeft inmiddels al een paar weken kunnen genieten van onze vrolijk getinte  “sport”  schilderijen. En er hangen toch weer hele leuke en goede schilderijen bij in allerlei variatie´s van balletschoenen tot zeilschepen, van wielrenners tot het beeld van de bronzen schaatsers van Earnewald. Dat is ook het leuke van zo´n onderwerp, iedereen kiest wat bij hem of haar past.

Onze volgende expositie zal 17 december opgehangen worden en dat onderwerp is weer totaal anders. We hebben allemaal geprobeerd iets te schilderen in de trant van Vincent van Gogh en dat onderwerp mocht van alles zijn als het maar enigszins op z´n van Gogh´s werd geschilderd. Hij heeft gedurende zijn leven natuurlijk op meerdere manieren geschilderd en vooral in zijn eerste periode waren daar nauwelijks streepjes bij, maar naarmate hij zieker werd, werd  het ook steeds streperiger. Smaken verschillen hoor, maar als je het zelf probeert valt dat toch echt wel tegen en zie je zelf door de streepjes de lijnen af en toe niet meer ! Ik persoonlijk ben absoluut geen fan van zijn werk, maar ik heb door deze serie wel heel veel respect gekregen voor zijn manier van schilderen. Enfin na de 17de kan iedereen zelf weer een oordeel vellen.

Wij wensen al onze clubleden en dierbaren weer hele mooie en schilderachtige feestdagen toe en vooral een gezond en artistiek 2016.

Met een schilderachtige en nog wat streperige penseelstreek sluit ik hiermee ons artistieke jaar af,

De schildersclub