Inmiddels zullen de meesten van u ons nieuwe clubhuis al wel hebben bezocht en bewonderd. Het resultaat mag er dan ook zijn en dat kan ook niet anders met zo´n prachtig Spaans gebouw en zoveel enthousiaste leden. Ja het ging niet allemaal zonder slag of stoot, want je liep tegen het lawaai op of tegen tafels en stoelen, tegen deuren en ramen, maar uiteindelijk is alles redelijk binnen de tijd af gekomen. Het is een gezellig “thuis” geworden. Een mengsel van oud en nieuw, van jong en iets minder jeugdig, een beetje van mezelf en een beetje uit een potje…soms iets van de Rastro en soms iets herkenbaars uit je eigen huis in een nieuw jasje….een mengelmoes van ons allemaal. Dat stralen we op deze manier met elkaar uit en dat geeft ook het familiegevoel wat zovelen van onze clubleden voelen en dat is ook de reden dat onze club nog steeds groeit en opbloeit!

De entree alleen al is het bekijken waard met de prachtige planten door Trosset geschonken en voor ons als amateurschilders natuurlijk de plek om onze kunstwerken tentoon te stellen. We hebben dit keer als thema 3 landen gekozen en dat zijn in dit geval natuurlijk België, Spanje en Nederland. We hebben geprobeerd uit ieder land iets bijzonders of bekends te schilderen.

Zo zult u een bekend straatje in Benitachell ontdekken, de Martinitoren van Groningen en de St. Servaesbrug in Maastricht. Maar ook is er uit elk land een speciale molen, zoals een Belgische watermolen, de Zaanse molens en een typisch Spaanse molen. Er zijn vlaggen van elk van de drie landen en allemaal te samen op een doek geschilderd. Belgie wordt verder nog vertegenwoordigd door een eigentijds schilderij naar de bekende Belgische kunstschilder Renè Magritte en het Atomium in het Heizelpark in Brussel. Zelfs het Oceanogràfic gebouw uit Valencia ontbreekt niet. Waarschijnlijk had u de meeste bekende plaatsen al wel herkend en zo niet: een reden te meer om ons clubhuis weer te komen bezoeken, want een pilsje van de gloednieuwe biertap is natuurlijk niet te versmaden!

Met een penseelstreek die nog kleurig en kleverig is van alle regenboogtinten wens ik u allen nog heel veel genoeglijke uurtjes in El Corregidor toe,

Ietje Speets