Toevallig zag ik van de week de halve finale van het project Rembrandt. Ja als je ziet hoe snel en hoe goed deze mensen een portret op doek zetten en het lijkt ook nog, dan hebben we nog veel te leren. Enfin wij zijn ook geen broodschilders, maar hobbyisten. Ofschoon we wel altijd ons best doen om iets moois op doek te zetten. De bloesem schilderijen zullen nog wel even in de entree blijven hangen, aangezien ik momenteel in de Lage Landen vertoef. We zijn dit keer met de auto, omdat we een en ander mee moesten nemen naar de kids.

Onze schildersogen hebben genoten van alle kleuren onderweg. De bremstruiken in Frankrijk stonden in volle bloei en zo geel dat het haast pijn aan je ogen deed, maar ook de rozerode wilgenroosjes en de bloeiende wilde blauwpaarse lavendel waren schitterend.

Vroeger was het in Frankrijk overal nogal rommelig, maar nu zie je alleen maar prachtige velden, het lijkt een groot aangeharkt land. Landerijen vol met druivenranken zo ver als je kunt kijken of velden vol ingezaaide landbouwproducten in allerlei kleurschakeringen. Ook de olijfboomgaarden stonden er picobello bij evenals allerlei andere fruitboomgaarden.

We boften enorm met het weer en ook de eerste dagen hier in Lanaken waren schitterend. Echte Spaanse temperaturen tot zelfs 28 graden dus de korte broek had ik niet voor niets meegenomen. Helaas blijft het nooit zo erg lang zo mooi en is het inmiddels alweer wisselvallig weer, maar mede door de warmte van de afgelopen week groeit en bloeit alles prachtig.

De terugreis gaan we niet weer binnendoor rijden via allemaal kleine dorpjes. Het was trouwens wel triest om te zien hoeveel ramen dichtgetimmerd zijn overal onderweg. Ook daar trekken de jongere mensen naar de grote steden, die inmiddels steeds voller en drukker zijn geworden.

Als de nieuwe expositie met de abstracte doeken hangt, weet u dat we weer terug zijn en zitten we weer lekker op de donderdagmorgen te schilderen… want dat missen we wel.

Met deze penseelstreek getipt in een klein beetje heimwee naar de Costa wens ik u allemaal weer veel mooie Spaanse momenten toe,

Ietje