Als rasechte lage landers moeten we het eerst toch echt weer even over het weer hebben. Wat hebben we toch een prachtig najaar gehad. Eind november op het moment van schrijven is het nog steeds korte broek en topjes weer! Dus positief de Spaans winter in!

Ja ja, zover zijn we inmiddels alweer: december 2022. Niet echt een jaar om op terug te kijken voor heel veel mensen. Corona, oorlogen en gigantische prijsstijgingen. Veel mensen leven inmiddels al beneden de armoedegrens waardoor vooral heel veel jonge mensen de kansen niet krijgen die ze zouden behoren te hebben.

Voor ons “gelukkigen“ die hier aan de Costa mogen wonen is er niet zo heel veel verschil. Ja de boodschappen zijn wat duurder en het “uit eten“ kost hier en daar wat meer, maar daar hebben we het dan ook wel helemaal mee gehad. Dan koken we maar wat vaker thuis, daar is niks mis mee.

Wij hebben zoveel dagen meer zon hier aan de Costa waardoor onze energie nog betaalbaar blijft en daar zijn we dan ook alle dagen heel blij mee. Toen wij “ooit ” in de vorige eeuw het voornemen hadden om naar warmere streken af te reizen hadden we toch echt niet kunnen bedenken hoeveel voordelen deze stap zou opleveren.

Enfin, genoeg even over de situatie van het jaar 2022, we moeten op onze leeftijd vooruit kijken en niet achterom. De maand december geeft weer veel leuke momenten om naar uit te zien, zeker wat betreft het clubleven. We hebben het Sinterklaasfeest inmiddels alweer achter de rug en de Granada reis om de meest zuidelijke kerstsfeer te proeven staat ook al voor de deur. De kerstdagen met weer een mooie kerstlunch op de tweede kerstdag bij Maxim en dan ook nog onze jaarlijks terugkerende nieuwjaarsduik voor de dappere diehards onder ons.

Wij schilders hebben inmiddels de volière ontruimd in de hal en onze “passie” de loop gelaten. Ja, het is een onderwerp met vele variaties zodat we ook allemaal ons eigen ding hebben kunnen creëren. De één heeft een passie voor eten, de ander voor hoeden of dieren, het maakt niet uit als we er maar plezier aan beleven.

Zelf hou ik van puzzelen, sudoku´s, kruiswoordraadsels etc. van alles dus. Tijdens het ontprullen en ontspullen van ons huis kwam ik allemaal oude legpuzzels tegen. Enfin, zomaar weggooien? Hmm nee, dat kon ik niet! Weggeven kon ook niet, want ik wist echt niet meer of ze nog wel compleet waren en nee, ik had ook geen zin om ze opnieuw uit te leggen om dat te controleren. Dus heb ik geprobeerd er iets artistieks mee te doen. Aangezien ik ook heel graag tuinier werden het puzzelbloemen, althans dat moeten ze voorstellen. Ja verzin het maar, ik heb me echt suf zitten puzzelen om er iets van te maken. Het was weer eens iets heel anders en het is meer een sort off knutselwerk geworden, een therapeutische bezigheid.
Ik denk dat we al met al weer een leuke bonte verzameling op kunnen hangen om het oude jaar kleurrijk af te sluiten en 2023 vrolijk te starten.

Met deze laatste penseelstreek van dit jaar wensen we u allemaal een mooie jaarwisseling toe en bovenal een gezond en zonnig 2023.

De NVOC schilderclub.

Ietje Speets