Het is op dit moment al weken herfst in Moraira en u gelooft het misschien niet, maar ik heb paddenstoelen gezien van minstens 20 cm doorsnee. Die had ik in Limburg niet eens in de tuin. Nee het is niet de herfst die we hier gewend zijn met bijna dagelijkse regenbuien. Gewoonlijk hebben we in de herfst af en toe een regendag tussen alle zonnige dagen door, maar nu… Gelukkig zijn de temperaturen overdag nog redelijk en als als de zon schijnt dan is het ook meteen weer zomers en zijn we al die nattigheid snel weer vergeten en kunnen we nog steeds veel wandelen en van het buitenleven genieten.

Voor de tuin en het onkruid is al die regen een zegen en eerlijk is eerlijk, het was wel heel hard nodig ofschoon ik al weer emmers klaver heb gescoord pfff snik snik…
Nu onze 2 grote dennenbomen weg zijn groeit alles als kool aan die kant van het huis en helaas zijn de ardillas oftewel de eekhoorns mede met de gekapte pinossen ook verdwenen. Jammer aan de ene kant, want we genoten altijd van hun capriolen, maar ook heerlijk dat we de rommel die ze altijd maakten niet meer hebben. De afgekloven dennenappels vlogen je altijd om de oren als je er onder bezig was, maar dat verhaal kent u al.

Als we nu met de veger naar buiten gaan scoren we maximaal 3 dennennaalden van de terrassen. Ja, wij kunnen nu eenmaal allebei niet tegen troep en rommel! Soms lastig dus moet je zelf aan de gang en dat wordt ook wel eens een beetje irritant als je altijd weer de rotzooi moet opruimen van die bomen. Maar nu geen verstopte roosters en terras afvoeren meer en zeker met al die regen van de laatste weken is dat een rustig idee. Ook het dak hebben we weer laten vegen. Twee bigbags vol dennennaalden kwamen eraf. Overigens was dat een jaarlijks gebeuren bij ons. Je ziet niet voor niets oude huisjes onder de pinossen staan waar de planten en de boompjes op de daken groeien.

Enfin tegen de tijd dat u dit leest is de regenperiode waarschijnlijk allang weer voorbij en bent u al aan de kerstvoorbereidingen bezig. Kerst in Valencia, kerst in Barcelona, allemaal leuke dingen om naar uit te kijken. Voor ons wordt het weer kerst in Corona land, maar daar gaan we het maar niet meer over hebben en eind december wie weet hoe het er dan voor staat en zitten we misschien toch wel aan het kerstdiner bij restaurant Maxim!

Deze week, als het weer zo blijft, heb ik eindelijk ook weer eens tijd om ons atelier in te duiken, want het penseelwerk heeft altijd sterk te lijden onder het harkwerk. We zijn inmiddels gestart met het onderwerp “eten en/of drinken“. Lekker toepasselijk in deze periode. Of we het nog allemaal voor de kerst op kunnen hangen is maar de vraag, maar we doen ons best en het blijft een hobby.

Lieve clubgenoten met deze druilerige penseelstreek wens ik u allemaal hele mooie, warme en gezellige feestdagen toe.. waar u die ook door gaat brengen. Blijf coronavrij en wij schilders wensen u allen een gezond en voorspoedig 2022 toe.

Ietje