Een nieuw jaar is weer aangebroken, en de aftrap naar 2022 ligt alweer enige tijd achter ons. Hopelijk heeft u de feestdagen en de start naar het nieuwe jaar goed doorlopen. Ja en al met al zitten we nog altijd in de corona periode. Dat hadden we ons toch anders bedacht een jaar geleden.

Vroeger waren het de pokken die overal dood en verderf zaaiden, ook toen er eindelijk gevaccineerd kon worden waren er toen ook al mensen die weigerden, dat is dus niks nieuws. Toch werden in het begin van de 19de eeuw kinderen zonder vaccinatie bewijs, het z.g.n. “pokkenbriefje”, niet op school toegelaten. Het goede nieuws is dat dankzij al die vaccinatie verplichtingen de pokken helemaal verdwenen zijn en laten we hopen dat dat met al deze nieuwe coronavarianten ook zo zal gaan. Het gezegde “de geschiedenis herhaalt zich” is dus terecht. Soms duurt dat een eeuw, soms een jaar en soms ook gaat het veel sneller. Maar we gaan het nieuwe jaar lekker “positief” beleven, maar dan wel in de negatieve corona zin.

We kunnen dit jaar hopelijk ook weer veel van het Spaanse buitenleven gaan genieten en dan zonder allerlei restricties, maar dat zal in dit klimaat niet zo moeilijk zijn. De Spanjaard weet niet beter, maar voor ons noorderlingen blijft het buiten te kunnen leven toch een cadeautje. Want ook als de zon eens een dag achter de wolken verdwijnt weten we dat je de volgende dag meestal weer gewekt wordt door zonnestralen.

Ook dit jaar gaan we weer lekker schilderen in ons gezellige clubgebouw en natuurlijk hopen we dat we weer heel snel op het buitenterras kunnen werken als de temperaturen weer iets stijgen. Maar de maanden januari en februari zijn nu eenmaal de koudste maanden van het jaar, ook in Spanje, dus wordt het genieten van de kleine zonnige momentjes. En ook al zullen we, door het te koude water, met onze oude botten niet allemaal meer kunnen zwemmen, het idee dat we dat straks wel weer kunnen zodra het water weer is opgewarmd door de zon, is al een feest op zich! Maar voorlopig is het nog even doorbijten en blijven oppassen op ons aller gezondheid.

Met deze geboosterde penseelstreek wens ik u allen nogmaals een gezond en voorspoedig nieuw jaar toe.

Ietje