Beste mede zonaanbidders!

Want dat ben je toch als je je huis of vakantiewoning aan de Costa koopt of huurt?
Ofschoon we met een regenachtige dag ook heel blij zijn hoor, zo af en toe, dan glanzen alle bladeren van bomen en struiken weer net alsof ze in bad zijn geweest. Alles is dan weer fris en fruitig om te zien en te ruiken. Aan het eind van de zomer zie je ze lijden onder de droogte. En deze zomer was voor de tuin dan ook best pittig. Zelfs het onkruid had moeite om te overleven. Helaas nu niet meer!

Overigens heeft de stad Almeria de meeste zon uren van heel Spanje en ik denk ook van Europa met bijna 3000 zon uren per jaar! De stad Yuma in Arizona van Noord Amerika is de aller zonnigste stad ter wereld, maar wij zijn al heel blij met ons zuid Spaanse zonnetje.

Wist u dat we voorlopig nog zo’n 5 miljard jaar zon op onze planeet hebben en als die uitdooft wordt zelfs lucht bevroren en uiteindelijk verandert dan alles in vloeistof. Nou lieve mensen, dat gaan wij toch niet beleven hoor, dus voorlopig kunnen we nog lekker de dingen doen die wij graag willen en waar we vrijwel dagelijks van kunnen en mogen genieten. Schilderen bijvoorbeeld en ons schilder onderwerp is dit keer ‘Liefde’, dat mag in elke vorm geschilderd worden. De liefde voor elkaar, voor een ander mens of een dier.. of dieren onderling, maar het kan natuurlijk ook gelden voor de natuur, eten, muziek of een sport, ach eigenlijk kun je dit op bijna alles toepassen en zijn alle schilderwerken weer heel divers aan het worden.

Helaas zijn we nog steeds met een kleine groep aan het schilderen en zijn alle doeken nog lang niet af als ons clubblad verschijnt, maar we doen ons best om weer zo snel mogelijk een nieuwe expositie ten toon te stellen ofschoon velen van u de huidige expositie misschien nog niet eens hebben kunnen bekijken. Vergeet vooral niet op onze site te kijken, want dan kunt u alle schilderwerken op uw gemak aanschouwen, gewoon in uw eigen favoriete stoel.

Nog een leuk weetje voor diegenen die niet vaak puzzelen. De godin van de zon is Sunna, vandaar het Engelse Sunday en onze Zondag. Zo, dat weet u ook weer. Met deze zonnige penseelstreek op een overigens regenachtige dag wens ik u allen weer een mooi najaar toe in goede gezondheid!

Ietje