Inmiddels is het leven aan de Costa Blanca, afgezien van de mondkapjesplicht, weer vrijwel gewoon op gang, mede ook dankzij het feit dat wij ouderen inmiddels bijna allemaal onze vaccinatie hebben gehad. Het begint gelukkig drukker te worden in het dorp en ook het weer is meestal weer zomers.

Op de club zijn we nog slechts met weinig schilders, omdat de meeste clubgenoten nog in het thuisland genieten al dan niet i.v.m. de vaccinaties of omdat men te druk is met andere zaken of gewoon omdat er nog geen inspiratie is na zo´n lange periode van enige afzondering.

Veel nieuwe werken zijn er dus nog niet om opgehangen te worden, maar de harde kern doet zijn best. Het muzikale onderwerp heeft helaas weinig doeken opgeleverd en de schilders die er zijn doen lekker waar ze zin in hebben en dat moet ook kunnen, want het is en blijft een hobby!

Wij zijn zelf druk in de tuin, ook een hobby, en schilderen noodzakelijke dingen in en om het huis, maar we genieten weer volop en elke dag geeft wel weer iets bijzonders. Misschien vallen bepaalde dingen je meer op, juist omdat je schildert en met andere ogen naar de dingen kijkt.

Zo genoten we gisteravond van de bijna volle maan en hebben als kleine kinderen ademloos naar die bol staan te staren. Hij had weer een echt gezicht en toen er een grote dikke zwarte wolk voor schoof werd het een enorme krullenbol door het licht van de maan erachter, maar toen, toen de maan weer achter de wolk vandaan schoof, zag je alle kleuren van de regenboog. Prachtig, eerst groen en blauw, oranje paars: werkelijk schitterend! Dat is ook weer zo´n voordeel dat wij hier hebben. We zien bijna altijd een maan omdat het meestal helder is. In Nederland en België tref je dat maar zelden. Wij vinden het bijna gewoon, maar dat is het dus niet.

Juni is, zoals we allemaal weten, de maand waarin de zomer officieel begint. Hij wordt dan ook zomermaand of rozenmaand genoemd. Niet zo gek als je ziet hoe de rozen overal in de tuinen bloeien en vooral hoe ze geuren: verrukkelijk! Blijf om je heen kijken en probeer het blije kind in je elke dag weer te laten genieten, al is dat soms maar van hele kleine dingen…

Met deze van rozengeur en maneschijn doordrenkte penseelstreek wens ik u ook dit keer weer een mooie en zomerse junimaand toe !!

Ietje