Beste clubgenoten,

Nou, we hebben in november toch wel weer even flink zitten bibberen hè…niet van angst, maar wel van de plotseling invallende kou. Zoals ieder jaar weer vergeet je na die heerlijke warme maanden dat het hier aan de Costa ook wel eens heel erg koud, nat en stormachtig kan zijn. Ineens van de korte broek naar de lange broek, ineens van de strandslippertjes naar de laarzen en ineens van de zomer naar 2 weken winter .. gelukkig was het maar kort, maar het was hier en daar toch wel behoorlijk nat. In diverse plaatsen zwommen de auto´s weer door de straten en werden hele wegen weggespoeld. Een rio Seco verandert dan in een paar uur tijd tot een rio Grande en sleurt met zijn woeste stromen van alles mee. Het verkeer is dan ook direct compleet ontregelt, een absoluut drama, ook omdat iedereen meteen de auto neemt om “ergens” heen te moeten. En verkeer moet nu eenmaal door blijven gaan of je nu een voetganger, een automobilist, een scooteraar of bijvoorbeeld een motorrijder bent. En het grootste rampscenario dat je als pensionista kan overkomen is dat je toevallig op die dag het vliegtuig moet halen, want… de kinderen staan op je te wachten, overigens ook al bibberend !!

Als schilder onderwerp hebben we dit keer dus ..VERKEER gekozen. Overigens hoeft dat dus niets met noodweer te maken te hebben, dat mag van alles zijn, zolang het maar iets met verkeer te maken heeft.

Voorlopig hangen onze “natuurlijke” doeken denk ik nog wel even, want het is altijd heel lastig om de nieuwe expositie tegelijk met het uitkomen van het clubblad te combineren. Soms lukt dat wel, maar meestal niet. U weet in ieder geval wat er de komende periode in de entree gaat komen. Gelukkig zult u er droog naar kunnen kijken en vergeet de website niet, nog comfortabeler kunt u alles bekijken en herlezen vanuit de luie stoel !!

Ik groet u dit keer met een knipperend rood, geel, groene penseelstreek en wens u een mooie en warme decembermaand toe … waar dan ook,

Ietje Speets