“NATUUR”

Heeft u wel eens gegoogled op een definitie van natuur? Nou ik wel en eigenlijk kun je daar dus alle kanten mee uit, vandaar ook dat dat weer zo´n handig onderwerp is voor ons schilders. Soms roepen mensen “Wij wonen in de natuur”, uhuhu dat geldt toch voor iedereen, want zelfs de stadsmens woont in de kosmos. Ook in een stad staan bomen en hebben we de bekende geraniums voor de ramen of op de balkonnetjes staan. Ik wandelde vroeger met mijn ouders en zusjes altijd op de Veluwe, dat was vanuit het Gooi toen een heel eind rijden voor ons kinderen !! Maar we wandelden wel in de natuur !! We zagen herten, reeën, wilde zwijnen en soms zelfs moeflons en mijn moeder als bloemen liefhebster wees ons alle bijzondere planten en bloemen aan en leerde ons de namen ervan ofschoon de meeste daarvan helaas niet zijn blijven hangen.

Ondanks het feit dat mijn vader met zijn lange benen altijd een meter of 20 voor mijn moeder en ons uit liep, zeg maar gerust hard liep, genoten we meestal wel van de natuur om ons heen. Ja dat soort natuur heb ik met de paplepel binnen gekregen. En ik denk dat het begrip natuur voor de meeste mensen ook planten, dieren en leven betekent, maar water, lucht en zelfs vuur behoren eveneens tot de natuur in al zijn facetten. We zijn op de donderdagmorgen dus lekker bezig met bloemetjes en bijtjes, maar het wordt denk ik wel een zeer verrassende en wisselende expositie. We hopen dat u er weer allemaal van kunt genieten en met deze door de natuur gekleurde penseelstreek wens ik u allemaal een mooie natuurlijke zomerse novembermaand toe!

Ietje Speets