Blessures spelen helaas vaak een belangrijke rol in de (top)sport. Bij de behandeling en het voorkomen van blessures speelt chiropractie een steeds grotere rol. Vooral omdat veel blessures hun oorsprong hebben in het foutief bewegen van de wervelkolom. Ook door het optimaal functioneren van het zenuwstelsel worden prestaties verbeterd. Nu nog vooral in de VS met als bekendste namen Lance Amstrong, Arnold Schwarzenegger en Michael Phelps. Ook in Europa wordt chiropractie steeds bekender in de topsport. Zo is het hoofd van het medisch begeleidingsteam van AC Milan een Belgische collega chiropractor. Door het beleid wat hij voert, wat berust op de chiropractische filosofie, heeft AC Milan het minst aantal blessures van alle clubs ter wereld en voetballen opa’s als Maldini nog steeds vrolijk mee in de top. Ikzelf werk al sinds 1996, tegenwoordig op oproep, bij de Koninklijke Zwembond en heb het preventiemodel voor schouderblessures opgezet waardoor het percentage schouderblessures bij de nationale waterpolo-ploegen tot een minimum is teruggelopen.
Hier in de Costa Blanca trachten mensen een gezonde levenswijze na te streven door veel te wandelen, tennissen, golven en fietsen. Echter doordat er beperkingen of scheefstanden bestaan in de wervelkolom die tijdens het ‘leven’ zijn ontstaan, kunnen pijnen ontstaan in schouders, knieën, heupen, benen en andere gewrichten. Door de wervelkolom te corrigeren en terug in balans te brengen, en dat kan tot elke leeftijd, kunnen problemen voorkomen worden of als die er al zijn, verholpen worden. De oorzaak van een peesontsteking in de schouder is namelijk vaak een niet goed functionerende nek, kniepijn en heuppijn meestal een bekkenscheefstand en een tennis/golfer-elleboog een blokkade in de nek/ schoudergordel.

Het is raadzaam voordat u (intensief) met sporten begint u wervelkolom te laten analyseren door een geregistreerde chiropractor. Verder kunnen problemen die ontstaan zijn vaak verholpen worden door chiropractie, omdat de chiropractor de oorzaak van klacht zoekt en zich niet alleen op het symptoom richt. Zo is bijvoorbeeld een intensieve massage van een schouderpees de juiste behandeling voor een peesontsteking, maar als de oorzaak ergens anders ligt, zal de klacht niet verdwijnen.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950