En weer was het gezellig, leuk en heel geslaagd! Het komt er een beetje moeilijk uit om dit als organisator te beweren, maar het is gewoon zo. Het ís ook een mooie formule: vier dagen op stap in een leuk hotel, alle gelegenheid om overdag de omgeving te verkennen, ’s avonds wat te bridgen en tussen door veel te lachen, eten en drinken. Peniscola voldeed helemaal aan de verwachtingen, met de kruisvaarderburcht en anti-pauselijke paleis, de vele toeristische straatjes en restaurants. Op 70 km afstand het prachtige Morella en daar vlak bij een schitterend natuurpark. Voor ons was vooral het natuurpark een belevenis; we waanden ons soms in Amerika.

Het weer was goed. Vrij veel zon en mooie temperaturen. Niet goed genoeg om de zee of het zwembad in te gaan, maar prima om te wandelen of wat langs de boulevard te keutelen.

Mijn welkomstwoord op maandag heb ik gedaan mede namens de paus Papa Luna, maar dat heeft niet voorkómen dat het bridgen verliep met hindernissen. Het computer- en printersysteem werkt niet meer naar behoren! Dat is al jaren zo op de bridgereizen, maar dit keer was het heel bar. Voor het volgend jaar zal ik voorstellen om weer gewoon met loopbriefjes en handmatige invoer van een laptop te gaan werken. Dat duurt iets langer, maar geeft veel minder ergernis en het levert in ieder geval een uitslag op.

Dat laatste was de vierde dag niet het geval en dus hebben we een winnend paar gekregen op basis van drie sessies. Even goed, Esta en Manfred van harte gefeliciteerd met de eerste plaats en het winnen van een dinerbon voor een restaurant in La Charra. De tweede prijs, een cadeaubon van tuincentrum Paichi, was voor het paar dat het dichtst een van te voren opgegeven score benaderde.

Die was voor Marleen en Annemiek met slechts een verschil van 2%! Gefeliciteerd met de cadeaubon en met zo veel zelfkennis!

Voor de dagwinnaars was er een kleinigheid in de vorm van een lokaal product: Esta en Manfred (2x) en Els en Paul. Evenals voor de beste schatters: Claartje en Francois, Ricky en Jan en Marleen en Annemiek.

Tijdens de laatste gemeenschappelijke avondmaaltijd dankte Lida de mede-organiserende dames, Leny, Esta en Els, met een bloemetje en mij met heel vriendelijke woorden!
Voor de meeste deelnemers is er geen twijfel! Volgend jaar gaan we weer mee. Het was geweldig leuk!

 

Paul van Halteren