Segovia is een wereld-vermaarde toeristische trekpleister net ten noorden van Madrid. Vermaard door het enorme aquaduct, de  grote kathedraal, kerken, praalslot, musea en andere oude gebouwen, liggend aan prachtige pleinen en straten. Het gehele jaar wordt Segovia bezocht door toeristen uit Europa, Amerika en Azië, zonder dat het er echt druk wordt.

Het hotel Candido is een viersterren hotel op 15 minuten lopen van het begin van het aquaduct dat verder de stad in loopt. Het is het meest luxueuze hotel waar we met een bridgereis ooit hebben gelogeerd. Wij vonden het mooier dan de Parador van Segovia en de Parador van la Granja!! Alle kamers hebben twee bedden, een aparte douche en ligbad, bidet, en twee wastafels. Het heeft drie kamers voor minder-validen en er is een sauna.  Een leuk restaurant, waar een geweldig ontbijt klaar staat. Grote afgesloten parkeerplaatsen en een bushalte voor de deur, waar vandaan iedere twintig minuten een bus naar het centrum rijdt. In het hotel en in Segovia: u zult uw ogen uitkijken!!

De afstand vanaf Moraira is 550 km. Bijna geheel autoweg. In de directe omgeving van Segovia ligt El  Escorial, dat de meesten van u al wel bezocht zullen hebben. Avila, als oude burchtstad is erg geschikt als dagtour. Op slechts een paar kilometer van Segovia ligt Ildefonso la Granja met het oude zomerpaleis met grote tuinen van de Spaanse koningen. Een must! Vlakbij ligt ook een groot natuurreservaat in de Sierra de Guadarrama en een wandelroute langs de Embalse de Pontón bij Ildefonso.

Er zal weer worden gebridged van 17.00 tot ongeveer 20.30 door 16 – 20 paren in een restaurant van het burchtgedeelte van het hotel. De dagwinnaars krijgen een bescheiden prijsje. Op maandag-  en op donderdagavond is er een gezamenlijke maaltijd in het hotel.

Tot mijn verbazing ging het hotelmanagement na enig gesputter akkoord met de door mij voorgestelde prijzen van hotelkamers inclusief ontbijt en IVA,  diners en drankjes. De kosten voor deze bridgereis zijn € 480.- per paar. Voor dit bedrag hebt u een luxe kamer met ontbijtbuffet, twee diners, twee drankjes per dag, de fooi voor het personeel en de prijzen. Helaas is de prijs van de kamers voor één-persoons gebruik dezelfde als door twee personen, waardoor de prijs voor deelnemers die apart op een eigen kamer willen slapen relatief hoog is, namelijk € 395.-

Stad, hotel en omgeving zijn ook ideaal voor twee (echt)paren waarvan maar één helft bridged!  Aarzel dus niet om de niet-bridgende helft mee te nemen. Op drie kilometer van het hotel ligt de 18-holes golfclub La Faisanera met uitzonderlijk lage prijzen.

U kunt zich mondeling opgeven bij Paul van Halteren of per email p.van.halteren@planet.nl. Het wordt weer een fantastische bridgereis!