Februari betekent aan de Costa Blanca amandelbloesem! En al dat moois gaan we in clubverband ieder jaar bewonderen met de bloesemtocht. In 2016 zal dat zijn op 27 februari.

Het prachtige gebied waarin we de amandelbloesem gaan bewonderen, is nog niet eerder verkozen voor de bloesemtocht. We rijden de bergen in, boven Finestrat. De wegen zijn wat kronkelig, maar alle uitstekend begaanbaar. Naast de kantwerken van bloesem kun je ook genieten van schitterende landschappen. Zorg wel voor een goedgevulde benzinetank, want tankstations zijn zeldzaam daar. Neem eveneens een goede wegenkaart mee.

Wij hebben een maximum aantal deelnemers vastgesteld, nl. 80 personen. Dit in verband met de beheersbaarheid van de groep en de parkeerruimte. Het zou heel fijn zijn als de auto’s met meer personen gevuld zijn, ook wel zo gezellig! Onze ontdekkingstocht besluiten we natuurlijk met een sfeervolle en lekkere maaltijd aansluitend aan de rit. Het etentje bestaat uit een voorgerecht in de vorm van een buffet en hoofd- en nagerecht ter keuze. Koffie, ½ fles wijn en water zijn inbegrepen. Voor de dorstige bijrijders: iedere extra fles wijn kost 5 euro.

Inschrijven kun je je bij de gastvrouwen. WE STARTEN NIET IN HET CLUBGEBOUW, maar je krijgt door de gastvrouwen een aanrijroute aangereikt naar de plaats van waaruit we vertrekken, één per auto. Bewaar die goed! De overige informatie over de route krijg je uitgereikt op het vertrekpunt. De totale kosten zijn 20 euro p.p. en voor degenen die niet aan de maaltijd deelnemen 6 euro.

We treden in de voetsporen van TON KIESJOT en zijn knecht PANSJO, al is het in een gerieflijke auto. Maar wie was Ton Kiesjot? (ook wel door Spanjaarden DON QUICHOT genoemd).

Ton Kiesjot, Spanjes beroemdste edelman, was idolaat van ridderverhalen. Hij kroop in de huid van zo’n edelman en speurde naar ongerechtigheden in de streek La Mancha. Hier trok hij ten strijde tegen onverlaten, woeste reuzen en tovenaars en zijn grootste streven was arme, kwetsbare jonkvrouwen te redden uit de klauwen van voornoemd gespuis. Hij doorkruiste de streek op zijn geliefde paard Rosinant met zijn knecht Pansjo gezeten op een ezel aan zijn zijde. Een boerenmeisje uit de buurt dat hij Dulcinea doopte, was zijn grote liefde. Ook al heeft hij haar nooit ontmoet…

Eens verdwaalde hij en kwam terecht in het gebied dat je vandaag gaat doorkruisen.

De organisatoren: Erik en Jacqueline Hulleman, Joep en Annette Wijnen, Ank Jansen

P.S. Uiteraard doet iedere deelnemer mee op eigen risico

bloesemtocht2015-2