Het nieuwe clubseizoen is weer begonnen en de Bergstappers willen weer op pad.  Op 3 oktober om 9:30 uur verzamelen we bij de Vrouwengevangenis in Teulada, onderaan de Avenida del Mediterráneo naast de rotonde met de ijzeren druivenstruiken en het water, soms met waterval.

Helaas is inmiddels het covid 19 virus zich weer aan het verspreiden en daarom zijn er voor ieders veiligheid een paar zaken van belang.  Deze zijn bij de Club de Senderismo van Valencia verplicht.  Wij willen ze daarom overnemen.

  1. Iedereen dient een maskertje bij zich te hebben dat gedragen moet
    a) als je bij iemand in de auto zit die niet tot je huishouden behoort
    b) op het verzamelpunt waar de instructies voor de wandeling worden gegeven
  2. Iedereen die nog geen bril draagt moet een zonnebril dragen, dit ter bescherming van de ogen omdat ook langs die weg besmetting kan plaatsvinden.
  3. Ook is het sterk aan te bevelen handschoenen te dragen.  Dit kunnen elk soort zijn.  Wijzelf hebben tuin- of werkhandschoenen omdat die meteen tegen doorns en scherpe rotsen beschermen als je je onverhoeds vast wilt grijpen.
  4. Neem een klein flesje ontsmettingsgel mee zodat je, indien nodig, je handen nogmaals kunt ontsmetten.
  5. Natuurlijk ook goede bergschoenen zijn aanbevolen, in elk geval schoenen met een goed profiel.  Ter ondersteuning van de enkels bevelen we hoge schoenen aan.
  6. Omdat we geen idee hebben hoeveel mensen er mee zullen gaan, ook omdat het vrij kort dag is, nemen we dit keer zelf ons lunchpakket mee.  Er zullen twee pauzes zijn, eerst de “appelpauze”, voor koffie e.d. en later de feitelijke lunchpauze voor het verorberen van ons meegebrachte brood of anderszins.  Neem ook genoeg water mee !

Het is een mooie wandeling, in de buurt van Jalón, deels over een vrij recent door de gemeente Jalón aangelegd nieuw pad.
Ten overvloede wellicht: U gaat mee op eigen risico !

Wij verheugen ons er weer op alle bergstapvrienden te ontmoeten !

Opgeven bij nvoc.coradekkers@gmail.com

Hartelijke wandelgroet

Coral en Frans