Ook dit jaar zorgt het NVOC koor Alégria voor een verrassende benefiet avond. De opbrengst van de kaartverkoop en alle andere gaven worden gedoneerd aan de Civiele Bescherming van de Gemeente Teulada/Moraira voor de aanschaf van een nieuwe (betere) ambulance. Deze dienst zorgt er voor dat zieke en gewonde inwoners en bezoekers van onze gemeente zo snel mogelijk naar een ziekenhuis of dokterspost gebracht worden. Ook zorgen zij voor het vervoer van verstandelijk en lichamelijk gehandicapten en ouderen.

Het koor brengt een groot aantal nieuwe liedjes met prachtige arrangementen gemaakt door hun bezielde en professionele dirigent Guy Verhelst. Mede door zijn inspiratie en de vorige concerten groeit het koor wekelijks qua inhoud maar ook qua aantal koorleden.

Guy Verhelst en zijn vrouw Lutgarde de Neve vormen samen al jaren het duo Pasión Doble. De naam van dit duo garandeert veel prachtige piano en cello duetten met passie gespeeld. Zij larderen het avondprogramma en ook begeleiden zij een aantal van de liedjes van het koor.

Als speciale gast hebben wij deze avond de tenor Marc Canto uit Nederland. Het bereik van de tenor Marc Canto uit Schouwen-Duiveland is indrukwekkend. Met toonhoogtes over drie-en-en-half octaaf weet hij menigeen te raken tot op het bot. Marc volgde zanglessen bij de operasterren Caroline Kaart en Christina Deutekom (†). Sinds februari zijn Marc en zijn vriendin Mariadelmar Gomez-Martin (danseres en fotomodel) neergestreken in Moraira om van de voormalige Dream Bar (naast Jimmy’s) een lounge-bar met livemuziek te maken. Rondom de datum van het benefiet concert hoopt hij dan ook zijn deuren te openen van zijn lounge-bar Buda Maze genaamd. Wij voelen ons super vereerd dat Marc tijdens het concert een paar liedjes uit zijn rijke repertoire wil vertolken.

U kunt nog op twee donderdagen (geplaceerde) kaartjes kopen direct bij de gastvrouwen op de club. Daarna (of als u in de komende twee weken niet in het land bent) via de e-mail alegriazangkoor@gmail.com