NVOC Spaanse les

​Hola, voor de mensen die mij nog niet kennen, ik ben Joke Krediet en geef Spaanse les aan o.a. leden van de NVOC.  In 1973 leerde ik een lieve Spanjaard kennen en volgde hem naar zijn zonovergoten land. Inmiddels, een dochter en drie kleinkinderen verder, is Spanje nog steeds mijn thuisland. De Spaanse taal leerde ik door zelfstudie, beroepsmatig en van mijn Spaanse familieleden en vrienden.

Ongeveer 4 jaar geleden nam ik het lesgeven over van de toenmalige NVOC-leraar. Na een onzekere start wegens gebrek aan ervaring, begon ik al snel veel plezier in het lesgeven te krijgen. Dat plezier groeit nog steeds en ik hoop het nog lang te mogen doen.

Iedereen wil conversatieles en verwacht binnen de kortste keren gezellig te kunnen babbelen. Helaas lukt dit niet zonder een elementaire studie van o.a. de uitspraak en de vervoegingen van de werkwoorden.

Ik werk met de aloude 4-delige serie Paso a Paso en voeg daar veel eigen werk aan toe. De door mij geredigeerde boeken kosten 10,- € per deel. Verder streef ik erna zo snel mogelijk te beginnen met lezen.

Inmiddels is het mij duidelijk geworden dat lesgeven aan grote groepen niet het gewenste resultaat oplevert. Er wordt teveel gebabbeld en de concentratie is ver te zoeken. Momenteel geef ik alleen nog les aan groepjes van hooguit drie personen (24,- € per les),  aan (echt)paren (20,- € per les) en privé-les (15,-€ per les). Een les duurt officieel 1 uur, maar loopt altijd behoorlijk uit, dus houd u rekening met anderhalf uur.

De lessen vinden plaats bij mij thuis in de C/ Zorzal nº 20 in El Portet. Mocht u vragen hebben, of een keer langs willen komen voor een kennismakingsgesprek, neemt u dan contact met mij op.

Hasta la vista.

 

 

Joke Krediet

jokeprivad@hotmail.com

tel: 687075852